Vedeli ste že?














...na to aby Američania dostali stredoškolský diplom žiadnu maturitu nepotrebujú? Žiadne stresujúce odpovedanie pred komisiou a krvopotné trávenie času nad knihami! Americký maturitný ročník je jedným z najlepších rokov v živote Američanov. Ani sa im nečudujem.

Na to aby ste ukončili strednú školu sa na váš stredoškolský level vedomostí nikto pýtať nebude. Na čo...Jediné čo musíte urobiť je napísať štandardný test na úrovni nášho monitoru z angličtiny a z matematiky. Teda aspoň v Californií. Testy sa líšia v každom štáte. A ak test úplne pobabrete nič sa nedeje. Chill out! Ste predsa v Amerike! Test si môžete zopakovať ešte niekoľkokrát, až kým dosiahnete požadované skóre. Tie testy sú také ľahké, že aj napriek tomu, že som sa trochu zapotila nad rozborom anglických básní, som ich ako zahraničný študent bez akejkoľvek prípravy spravila. Americkí študenti tento test väčšinou urobia už v druhom ročníku na strednej a potom majú pokoj.

Aby to nevyzeralo, že v USA to na stredných školách majú úplne na háku, je tu ešte jedna požiadavka. Na to aby ste zmaturovali, si musíte do rozvrhu navoliť požadované predmety a musíte mať za ne dostatok kreditu. Požiadavky sa líšia v závislosti od školského dištriktu a štátu v ktorom sa nachádzate. Na mojej californskej strednej škole musíte mať počas svojho štvorročného štúdia v rozvrhu plné dva semestre jeden prírodovedný predmet, svetovú históriu, americkú históriu, angličtinu, učenie o americkej vláde, dva roky telesnej výchovy, ekonomiku, geografiu, geometriu a nenáročnú matematiku. To je všetko. O fyziku alebo chémiu nemusíte ani zakopnúť, ak nechcete. Stačí ak tieto predmety dáte minimálne na Déčko a máte diplom vo vrecku. Jednoduché? To teda! No a o tom,aké ľahké je naozaj prejsť týmito predmetmi vám poviem neskôr... :)


zdroj obrázka: blog.seattlepi.com




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára